Rippijuhlat ja konfirmaatio

 

Rippikoulussa opetetaan kristinuskon perusteita ja pohditaan elämistä ja ihmisenä olemista. Rippikoulun jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Toimituksen tarkoituksena on vahvistaa se usko, johon sinut on lapsena kastettu. Jos sinua ei ole kastettu lapsena, tulee sinut kastaa ennen konfirmaatiota. Tämä voi tapahtua esimerkiksi konfirmaatiomessun yhteydessä.

Konfirmaatiomessu pidetään Inkoon kirkossa rippikoulunkirjeessä ilmoitettuna ajankohtana. Ennen konfirmaatiota järjstetään harjoitus kirkossa, jonka aikana mennään läpi koko toimitus. Valokuvaus tapahtuu yleensä harjoituksen yhteydessä.

Jokaisella konfirmoitavalla osallistuu yksi kummi (tai useampi, jos tila sallii) toimitukseen, olemalla mukana konfirmoitavan siunaamisessa. Jos kummi ei voi osallistua tilaisuuteen, voi hänen tilallaan olla yksi vanhemmista tai joku muu konfirmoitavalle tärkkeä aikuinen.

Konfirmaation yhteydessä on monilla perheillä tapana järjestää myös rippijuhla. Se haluaako konfirmaatiota juhlia vai ei on kuitenkin jokaisen oma henkilökohtainen asia.

 

 

Konfirmaatio  2020

Rippikoulun info- ja ilmoittautumistilaisuus pidetään torstaina 3.10.2019 klo 18 seurakuntatalolla. Kaikki vuonna 2005 syntyneet Inkoon seurakunnan jäsenet saavat rippikoulupostia (infokirje ja ilmoittautumislomake) kotiinsa syyskuussa 2019. Kts rippikouluvaihtoehdot 2020 tästä

nuoret kirkossa
Inkoon kirkon alttari
Inkoon kirkon alttari

Ota yhteyttä

 

Tom Sjöblom
Kirkkoherra040 485 1045
Fax: (09) 296 1212
Bollstantie 2 A, 10210 Inkoo