Rippikoulu ja konfirmaatio

Rippikoulussa opetetaan kristinuskon perusteita ja pohditaan elämistä ja ihmisenä olemista. Rippikoulun jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Toimituksen tarkoituksena on vahvistaa se usko, johon sinut on lapsena kastettu. Jos sinua ei ole kastettu lapsena, tulee sinut kastaa ennen konfirmaatiota. Tämä voi tapahtua esimerkiksi konfirmaatiomessun yhteydessä.

Konfirmaatiomessu pidetään Inkoon kirkossa rippikoulunkirjeessä ilmoitettuna ajankohtana. Ennen konfirmaatiota järjstetään harjoitus kirkossa, jonka aikana mennään läpi koko toimitus. Valokuvaus tapahtuu yleensä harjoituksen yhteydessä.

Jokaisella konfirmoitavalla osallistuu yksi kummi (tai useampi, jos tila sallii) toimitukseen, olemalla mukana konfirmoitavan siunaamisessa. Jos kummi ei voi osallistua tilaisuuteen, voi hänen tilallaan olla yksi vanhemmista tai joku muu konfirmoitavalle tärkkeä aikuinen.

Konfirmaation yhteydessä on monilla perheillä tapana järjestää myös rippijuhla. Se haluaako konfirmaatiota juhlia vai ei on kuitenkin jokaisen oma henkilökohtainen asia.

Rippikoulun infokirje (13.10.2021) kaikille vuonna 2007 syntyneille Inkoon seurakunnan jäsenille:

Hei tuleva rippikoululainen!

Vuonna 2022 täytät 15 vuotta. Siksi kutsumme sinut nyt rippikouluun ja myöhemmin konfirmoitavaksi. Olet tervetullut oppimaan lisää kristinuskosta ja kirkosta, johon kuulut. Vaikka et olisikaan Inkoon seurakunnan jäsen, olet silti tervetullut rippikouluumme.

Aloitamme infotilaisuudella keskiviikkona 3.11.2021 seurakuntatalossa klo. 18.00. (Bollstantie 2A).  Tervetuloa mukaan, sekä riparilainen että vanhemmat! Käydään läpi mitä rippikoulu tarkoittaa sinulle ja perheellesi.

Ilmoittautuminen tapahtuu elektronisesti, ilmoittautumislomake löytyy sivulta:

Voit toivoa mihin ryhmään haluaisit. Perustele kunnolla toiveet ryhmästä. Vähimmäismäärä osallistujia, jotta ryhmä alkaisi, on neljä. Leirille otamme mukaan korkeintaan 12 osallistujia. Huomioithan että seurakunta tekee lopullisen päätöksen ryhmäjaosta.

Pyydämme myös, että täytät huolellisesti kohdan missä kysytään erityistoiveita, sairauksia tai muita asioita jotka voivat vaikuttaa rippikouluusi (esimerkiksi oppimisvaikeudet, allergiat, psyykkinen oireilu). Kaikki tiedot tulevat ainoastaan opettajien tietoon.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.11.2021.

Itse opetus ja opetusmateriaali ovat ilmaisia, mutta ruuasta ja asumisesta leirikeskuksessa seurakunta veloittaa 130 €.

Jos olet estynyt tulemaan infotilaisuuteen, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse!

Tervetuloa rippikouluun!

Tom Sjöblom                                    Lotta Ahlfors

Kirkkoherra                                      Nuorisoteologi

040 485 105                                     050 498 9162

tom.sjoblom@evl.fi                           lotta.ahlfors@evl.fi

Rippikouluvaihtoehdot 2022 ovat seuraavat:

1. Svenskspråkig kvällsskriftsskola startar då det finns minst fyra deltagare. Kvällsgruppen börjar i januari och vi träffas en gång i veckan, på onsdagar. Ett veckoslut ordnas 29-30.1. i församlingshemmet samt ett lägerveckoslut 14-15.5 på Rövass lägergård.

Konfirmationen är sön 18.9.2022.

Vi rekommenderar en kvällsgrupp för dej som inte tycker om läger, om du har svårt att vara borta en hel vecka från någon hobby eller liknande, om det känns jobbigt med långa dagar eller om du annars bara vill ha ledig sommar.

2. Suomenkielinen iltarippikoulu alkaa, kun ryhmään tulee vähintään neljä rippikoululaista. Iltaripari alkaa tammikuussa ja tapaamisia on kerran viikossa, keskiviikkoisin. Opetusviikonloppu pidetään 22-23.1. seurakuntatalossa ja leiriviikonloppu järjestetään 23-24.4 Rövassin leirikeskuksessa.

Konfirmaatio on la 17.9.2022.

Suosittelemme iltaryhmää sinulle, joka et pidä leireistä, jos sinun on hankalaa olla pois kokonainen viikko jonkun harrastuksen tai muun jutun takia, jos pitkät päivät ovat tosi rankkoja tai jos muuten vaan haluat vapaan kesän.

3. Svenskspråkig dagsskriftskola 20-26.2.2022 i församlingshemmet.

Veckoslutsläger 21-22.5. på Rövass lägergård.

Konfirmation söndag 18.9.2022 i Ingå kyrka.

4. Svenskspråkig sommarskriftskola 6-12.6.2022 på Rövass lägergård.

Veckoslutsläger 19-20.3. på Rövass lägergård.

Konfirmation söndag 18.9.2022 i Ingå kyrka.

5. Suomenkielinen rippikoulu 15-21.6.2022 Rövassin leirikeskuksessa.

Viikonloppuleiri 5-6.2 seurakuntatalossa.

Konfirmaatio lauantaina 17.9.2022 Inkoon kirkossa.

Kaikki rippikoulut alkavat keskiviikkona 6. tammikuuta yhteisellä tapaamisella ja messulla.

Kevään aikana ryhmillä on yhteisiä jumalanpalveluksia sekä tapaamisia.

Rippikouluun kuuluu myös omalla ajallasi tehtäviä (esim. jumalanpalvelut).

Seurakunta pitää oikeudet muutoksiin.

Konfirmaatio kirkossa

Tom Sjöblom

Bollstantie 2 A, 10210 Inkoo

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen