Rippikoulu ja konfirmaatio

 

Rippikoulussa opetetaan kristinuskon perusteita ja pohditaan elämistä ja ihmisenä olemista. Rippikoulun jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Toimituksen tarkoituksena on vahvistaa se usko, johon sinut on lapsena kastettu. Jos sinua ei ole kastettu lapsena, tulee sinut kastaa ennen konfirmaatiota. Tämä voi tapahtua esimerkiksi konfirmaatiomessun yhteydessä.

Konfirmaatiomessu pidetään Inkoon kirkossa rippikoulunkirjeessä ilmoitettuna ajankohtana. Ennen konfirmaatiota järjstetään harjoitus kirkossa, jonka aikana mennään läpi koko toimitus. Valokuvaus tapahtuu yleensä harjoituksen yhteydessä.

Jokaisella konfirmoitavalla osallistuu yksi kummi (tai useampi, jos tila sallii) toimitukseen, olemalla mukana konfirmoitavan siunaamisessa. Jos kummi ei voi osallistua tilaisuuteen, voi hänen tilallaan olla yksi vanhemmista tai joku muu konfirmoitavalle tärkkeä aikuinen.

Konfirmaation yhteydessä on monilla perheillä tapana järjestää myös rippijuhla. Se haluaako konfirmaatiota juhlia vai ei on kuitenkin jokaisen oma henkilökohtainen asia.

 

Rippikoulun infokirje kaikille vuonna 2006 syntyneille Inkoon seurakunnan jäsenille:

Inkoo 19.10.2020

Hei tuleva rippikoululainen!

Vuonna 2021 täytät 15 vuotta. Siksi kutsumme sinut nyt rippikouluun ja myöhemmin konfirmoitavaksi. Olet tervetullut oppimaan lisää kristinuskosta ja kirkosta, johon kuulut. Vaikka et olisikaan Inkoon seurakunnan jäsen, olet silti tervetullut rippikouluumme.         

Ilmoittautuminen tapahtuu elektronisesti, ilmoittautumislomake löytyy sivulta:

https://www.inkoonseurakunta.fi/perhejuhlat/konfirmaatio

Voit toivoa mihin ryhmään haluaisit. Perustele kunnolla toiveet ryhmästä. Huomioithan että seurakunta tekee lopullisen päätöksen ryhmistä.

Pyydämme myös, että täytät huolellisesti kohdan missä kysytään erityistoiveita, sairauksia tai muita asioita jotka voivat vaikuttaa rippikouluusi (esimerkiksi oppimisvaikeudet, allergiat, psyykkinen oireilu).

Kaikki tiedot tulevat ainoastaan opettajien tietoon.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.11.2020.

Itse opetus ja opetusmateriaali ovat ilmaisia, mutta ruuasta ja asumisesta leirikeskuksessa seurakunta veloittaa 120 €.

Korona-viruksen takia valitettavasti emme pidä infotilaisuutta tänä vuonna. Jos sinulla on kysymyksiä tai mietteitä, ota rohkeasti yhteyttä!

Tervetuloa rippikouluun!                  

Tom Sjöblom                                   Lotta Ahlfors

Kirkkoherra                                      Nuorisoteologi

040 485 105                                     050 498 9162

tom.sjoblom@evl.fi                           lotta.ahlfors@evl.fi

nuoret kirkossa
Inkoon kirkon alttari
Inkoon kirkon alttari

Ota yhteyttä

 

Tom Sjöblom
Kirkkoherra040 485 1045
Fax: (09) 296 1212
Bollstantie 2 A, 10210 Inkoo

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen