Otamme osaa suruusi!

Läheisen poismeno vie meidät elämän äärimmäisille rajoille. Suru täyttää arjen. Koemme usein elämämme ahtaaksi ja rajalliseksi. Tästäkin huolimatta voimme jättää itsemme ja poismenneen lähimmäisemme Herran huomaan. Ylösnoussut Jeesus Kristus on voittanut kuoleman vallan ja avannut meille tien iankaikkiseen elämään. Toivoo jälleennäkemisestä elää sisällämme. Meidän tehtävämme on tehdä sinun surustasi meille huolenaihe.

Käytännön ohjeita

  • Ota yhteyttä seurakuntavirastoon varataksesi kirkon, papin, kanttorin ja tilat muistotilaisuutta varten. Taloustoimisto palvelee sinua hautapaikkaa koskevissa kysymyksissä.
  • Ennen hautajaisia keskustellaan papin kanssa yksityiskohdista ja vainajan elämästä, jotta papin on helpompi valmistella puhettaan.

 

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta. 

Kuoleman jälkeen on toivoa

Suru on luonnollinen tapa kohdata menetys. Samalla myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Hautajaiset on omaisille tärkeä hetki suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Omaisen tunteet ja surutyö

Lapsen kuoleman suuressa surussa ei tarvitse selvitä yksin. Läheisten lisäksi sekä kotikunta että kirkko auttavat.

Lapsen kuoleman surussa ei tarvitse selvitä yksin

Arkku kirkossa

Ota yhteyttä

Seurakuntavirasto

Avoinna ma - to klo 9-12

Puh: (09) 2219 030

Telefax (09) 2961 212

E-posti: inga.kansli@evl.fi

Osoite: Bollstantie 2 A (PL 5), 10211 Inkoo

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Hautajaisjärjestelyt

Hautajaisten suunnittelussa ja toteutuksessa seurakunnan työntekijät ovat apuna. Voit olla yhteydessä oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaustilaisuus ja muistotilaisuus tarjoavat läheisille mahdollisuuden yhteiseen surutyöhön.

Hautaan siunaaminen

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys