Onnea – olette menossa naimisiin!

 

Avioliitto on Jumalan antama tehtävä ja lahja. Siksi se on Jumalan erityisen suojelun kohteena. Kristillinen avioliitto on miehen ja naisen välinen parisuhde, jossa he vihkimisen yhteydessä sitoutuvat toisiinsa ja liitto saa kirkon siunauksen ja yhteiskunnan hyväksynnän. Vihkitilaisuus on jumalanpalvelus, missä aviopuolisot ottavat vastaan Jumalan siunauksen yhteiselle elämälleen.

 

Vihkimisen edellytykset ja valmistelut

 

Ensimmäinen askel vihkitilaisuuden valmistelussa on esteettömyystodistuksen hankkiminen (esteettömyystodistus on voimassa 4 kk.). Se voidaan tehdä seurakuntavirastossa tai maistraatissa. Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että kumpikin puolisoista ovat rippikoulun käyneitä evankelisluterilaisen kirkon jäseniä. Seurakunnan omat papit ja kanttori voidaan varata seurakuntaviraston kautta. Jos vihkipari toivoo muun papin tai kanttorin tehtävään, ottavat he itse yhteyttä asianosaisiin. Kirkko varataan myös seurakuntavirastosta.

 

Vihkikeskustelu

 

Vihkikeskustelun tarkoituksena on suunnitella vihkitilaisuuden yksityiskohtia kuten vihkipuhetta, vihkikaavaa ja musiikkia. Kanttorin kanssa olla usein yhteydessä vielä erikseen. Musiikkia valitessa on hyvä pitää mielessään että kyseessä on jumalanpalvelus. Vihkiharjoitus voidaan tarvittaessa järjestää ennen vihkimistä.

 

Avioliittoon siunaaminen

 

Jos puolisoista toinen tai molemmat ei kuuluu kirkkoon, tapahtuu vihkiminen maistraatissa. Tässäkin tapauksessa pari voi halutessaan pyytää avioliiton siunaamista kirkossa varsinaisen vihkimisen jälkeen. Avioliittoon siunaamisen kaava muistuttaa varsinaista vihkikaavaa, paitsi että varsinaista vihkikysymystä ei esitetä, eikä sormuksia vaihdeta.

 

Vihkimisilta 19.9.2019
Vihkimisilta 190919
Häät

Ota yhteyttä

Seurakuntavirasto

Avoinna ma - to klo 9-12

Puh: (09) 2219 030

Telefax (09) 2961 212

E-posti: inga.kansli@evl.fi

Osoite: Bollstantie 2 A (PL 5), 10211 Inkoo