Diakonia

Diakonia on huolenpitoa ja palvelua. Diakonia kuuluu läheisesti kirkon elämään ja ilmaisee kristillistä uskoa. Diakonia perustuu Jeesuksen esimerkkiin ja hänen opetuksiinsa.

Kertomuksessa laupiaasta samarialaisesta Jeesus osoitti, että jokainen ihminen on lähimmäisemme riippumatta kansallisuudesta, rodusta, uskonnosta tai muista erottavista tekijöistä.

Diakonia on kirkon perustehtävä. Se levittää kristillistä sanomaa ja toteuttaa rakkautta toisille ja auttaa niitä, joiden hätä on suurin eikä heitä muilla tavoilla auteta.

Inkoon seurakunnassa diakoniatyö on paljon kriisityötä, johon liittyy monia ulottuvuuksia. (yksinäisyys, suhteet, taloudellinen, mielenterveysongelmat, sairaus, ulkopuoliset tekijät)

Lisäksi diakoniatyöhön kuuluu Inkoossa kotikäynnit, vastaanotto, erilaiset toimintaryhmät, perhetyö, myyjäiset diakoniatyölle, yhteisvastuu keräys (kansainvälinen diakonia), lähetystyö (Kolkan perhe Thaimaassa ja Sandellit Lähi-Idässä), merimieskirkko ja yhteistyö muiden tahojen kanssa.

Pappila
Pappila

Ota yhteyttä

Mira Pauna
Diakoni-nuorisotyönohjaaja 

050 339 2200
(09) 221 9030
Faksi: (09) 296 1212
Bollstantie 2 A, 10210 Inkoo

 

 

 

 

 

Inkoon seurakunnan diakoniavastaanotto pidetään toistaiseksi suljettuna. Tarvittaessa ota yhteyttä puhelimitse, puh 050-339 2200/Mira Pauna (sähköposti: mira.pauna@evl.fi) tai puh 040-555 2090/Birgitta Lindell (sähköposti: birgitta.lindell@evl.fi).