Diakonia

Diakonia on huolenpitoa ja palvelua. Diakonia kuuluu läheisesti kirkon elämään ja ilmaisee kristillistä uskoa. Diakonia perustuu Jeesuksen esimerkkiin ja hänen opetuksiinsa.

Kertomuksessa laupiaasta samarialaisesta Jeesus osoitti, että jokainen ihminen on lähimmäisemme riippumatta kansallisuudesta, rodusta, uskonnosta tai muista erottavista tekijöistä.

Diakonia on kirkon perustehtävä. Se levittää kristillistä sanomaa ja toteuttaa rakkautta toisille ja auttaa niitä, joiden hätä on suurin eikä heitä muilla tavoilla auteta.

Inkoon seurakunnassa diakoniatyö on paljon kriisityötä, johon liittyy monia ulottuvuuksia. (yksinäisyys, suhteet, taloudellinen, mielenterveysongelmat, sairaus, ulkopuoliset tekijät)

Lisäksi diakoniatyöhön kuuluu Inkoossa kotikäynnit, vastaanotto, erilaiset toimintaryhmät, perhetyö, myyjäiset diakoniatyölle, yhteisvastuu keräys (kansainvälinen diakonia), lähetystyö (Kolkan perhe Thaimaassa ja Sandellit Lähi-Idässä), merimieskirkko ja yhteistyö muiden tahojen kanssa.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Pappila

Birgitta Lindell
Diakonissa

040 555 2090
Faksi: (09) 296 1212
Bollstantie 2 A, 10210 Inkoo

Apua elämän kriiseihin

Inkoon seurakunnan diakoniavastaanotto pidetään toistaiseksi suljettuna. Tarvittaessa ota yhteyttä puhelimitse, puh 040-555 2090/Birgitta Lindell (sähköposti: birgitta.lindell@evl.fi).