Konsertti

Konsertti Inkoon kirkko

Pentti Hildén, renessanssiluuttu, mandora ja laulu - Anna Villberg, sopraano

IN DARKNESS LET ME DWELL

pimeydessä sallikaa minun asua , näin alkaa eräs englantilaisen John Dowlandin (1563-1626)upeimmista lauluista. Konsertti on kuin yöllinen vaellus jossa  sukelletaan Dowlandin laulujen ajattoman herkkien ja kirkkaiden sävelten  siivittämänä  yhä syvemmälle öiseen  pimeyden  valtakuntaan.  Yön demonit  joutuvat  kuitenkin perääntymään ja  toivo palaa  Dowlandin omien hartaiden laulujen myötä. Vähitellen yön valta murtuu ja konsertti päättyy Dowlandin maanmiehen  Henry Purcellin (1659-1695) valoisiin säveliin.

Anna Villbergin kaunis ja ilmeikäs sopraano on kuin luotu Dowlandin laulujen taipuisaan sävelkieleen;  hänen lauluaan voi ihastella monessa eturivin lauluyhtyessä kuten Lumen Valossa ja Giardino Novossa. Hän on valmistunut Sibelius Akatemiasta ja hänen päätyönsä on klassisen laulun lehtorina Vantaan musiikkiopistossa.

John Dowland oli aikansa merkittävimpiä luuttutaitureita; hänen ainutlaatuinen luuttumusiikkinsa ja luuttulaulunsa sai alunperin kitaristiksi Sibelius Akatemiassa kouluttautuneen Pentti Hildénin antautumaan luutunsoitolle ja luuttulauluille.

Anna Villberg sopraano, Pentti Hildén renessanssiluuttu, mandora ja laulu

Vapaa pääsy, ohjelmalehtinen 5 €