Avioliiton esteiden tutkiminen

Esteiden tutkintaa pyydetään joko morsiamen tai sulhasen seurakunnasta tai maistraatista.
Tutkinnasta saa esteettömyystodistuksen, jonka saa aikaisintaan seitsemäntenä päivänä tutkinnan pyytämisestä ja on voimassa 4 kuukautta.
Kun todistus esteiden tutkinnasta valmistuu, voitte noutaa sen seurakuntavirastosta tai saada postitse ilmoittamaanne osoitteeseen. Todistus annetaan vihkijälle vihkikeskustelussa.

Esteiden tutkinnan voi laittaa vireille käymällä yhdessä seurakuntavirastossa täyttämässä esteidenpyyntölomakkeen. Lomakkeen voi täyttää myös kotona ja postittaa seurakuntavirastoon: Inkoon seurakunta, PL 5, 10211 Inkoo. Kotona täytettäessä pyyntölomakkeeseen tarvitaan kahden todistajan allekirjoitukset.

Esteiden tutkinnan pyyntölomake

Kuulutukset

Esteiden tutkinnan yhteydessä voitte sopia myös avioliittoaikeen kuuluttamisesta kirkossa sovittuna sunnuntaina ennen vihkimistä. Kuulutusten kirkossa lukemisen voi myös kieltää.